Informatie edelstenen

Hoe edelstenen ontstaan: het verschil tussen natuurlijke en synthetische stenen

Edelstenen en kristallen zijn prachtige en fascinerende mineralen die al eeuwenlang worden gebruikt als sieraden en decoratieve voorwerpen. Maar hoe ontstaan deze edelstenen en kristallen eigenlijk? En wat is het verschil tussen natuurlijke en synthetische stenen?

Hoe natuurlijke edelstenen ontstaan

Natuurlijke edelstenen ontstaan ​​door geologische processen die miljoenen jaren kunnen duren. Ze worden gevormd uit mineralen die diep in de aarde worden gevonden en worden blootgesteld aan intense hitte en druk. Dit kan gebeuren door vulkanische activiteit, tektonische bewegingen, of door het langzame proces van sedimentatie.

De kwaliteit van de natuurlijke edelstenen en kristallen hangt af van verschillende factoren, waaronder de zuiverheid van de mineralen, de grootte en vorm van de kristallen, en de omstandigheden waarin ze zijn gevormd. Natuurlijke edelstenen en kristallen zijn zeldzaam en daarom vaak kostbaar.

Hoe synthetische edelstenen ontstaan

Synthetische edelstenen en kristallen zijn gemaakt in laboratoria en hebben vergelijkbare fysische en chemische eigenschappen als natuurlijke edelstenen en kristallen. Ze worden gemaakt door mineralen na te bootsen en te repliceren wat er gebeurt in de natuur, maar dan onder gecontroleerde omstandigheden.

Een van de belangrijkste redenen om synthetische edelstenen te maken is dat ze veel goedkoper zijn dan natuurlijke edelstenen. Omdat ze in het laboratorium kunnen worden gemaakt, kunnen ze gemakkelijk worden geproduceerd en zijn ze minder zeldzaam. Synthetische edelstenen kunnen ook worden gemaakt in verschillende kleuren en vormen, afhankelijk van wat de klant wil.
De bekendste edelsteen die in het laboratorium wordt nagemaakt is wel Malachiet. Op de foto hierboven zie je de natuurlijke malachiet (zoals de aarde dit heeft gemaakt), de lijnen hiervan zijn smooth en lopen zacht over in elkaar. Maar bij synthethische malachiet zie je duidelijke harde lijnen en zijn de kleurovergangen zeer heftig en daardoor ook goed te onderscheiden van echte malachiet.

Bij Natural Blooming verkopen wij alleen natuurlijke edelstenen en mineralen!

Het verschil tussen natuurlijke en synthetische edelstenen

Het belangrijkste verschil tussen natuurlijke en synthetische edelstenen is hun oorsprong. Natuurlijke edelstenen ontstaan door geologische processen in de aarde, terwijl synthetische edelstenen in een laboratorium worden gemaakt. Hoewel synthetische edelstenen dezelfde fysische en chemische eigenschappen kunnen hebben als natuurlijke edelstenen, hebben ze niet dezelfde zeldzaamheid of unieke kenmerken die natuurlijke edelstenen hebben.

Conclusie
Edelstenen en kristallen zijn prachtige mineralen die al eeuwenlang worden gebruikt als sieraden en decoratieve voorwerpen. Natuurlijke edelstenen en kristallen worden gevormd door geologische processen die miljoenen jaren kunnen duren, terwijl synthetische edelstenen in laboratoria worden gemaakt. Hoewel synthetische edelstenen vergelijkbare eigenschappen hebben als natuurlijke edelstenen, zijn ze niet even zeldzaam en hebben ze niet dezelfde unieke kenmerken. Of je nu kiest voor natuurlijke of synthetische edelstenen, het is belangrijk dat jij het mooi vind. Bij Natural Blooming verkopen wij geen synthetische materialen! Wij selecteren en zoeken met veel liefde voor jou de mooiste natuurlijke edelstenen, zoals de aarde ze aan ons heeft gegeven!

Life is always Rocky when you’re a Gem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *