Geen categorie

Mijn weg naar een duurzame webshop!

Het hebben van een webshop is super tof, maar waar ik mezelf kapot aan erger is dat er zoveel papier en karton op de afvalbult beland. Iets waar ik als webshop zijnde iets wil veranderen! Hoe ik mijn webshop wil verduurzamen en wat ik nu al probeer dat lees je in dit artikel.

Elke dag weer belanden veel dozen en andere verpakkingsmaterialen op de afvalstapel. Zonde vind ik want er moet zoveel bos gekapt worden voor al dat papier dat wij gebruiken (en niet alleen webshops, maar iedereen!). Dat kan anders, dat moet anders vind ik!

Mijn webshop verduurzamen

Toen ik mijn webshop startte in augustus 2020 had ik mij nog niet ingelezen over de mogelijkheden om mijn webshop te verduurzamen. Ik maakte gretig gebruik van de printer (met inkt) en ook de verzenddozen gingen best snel. Tot ik mij afvroeg of dingen ook anders konden. Ik ging mij inlezen over de mogelijkheden om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn met mijn webshop.

Hoe ik probeer om duurzaam te verpakken?
Allereerst probeer ik om zoveel mogelijk verpakkingen die ik zelf binnen krijg voor de webshop, te hergebruiken. Door zoveel mogelijk verpakkingsmaterialen te hergebruiken.

Zo maak ik gebruik van Eco flo chips die ik gebruik bij grote bestellingen. e zijn gemaakt van gm-vrij zetmeel en zijn 100% biologisch afbreekbaar. In tegenstelling tot alle andere losse vullingen op de markt, is Eco Flo 100% composteerbaar (EN13432) en is onafhankelijk bewezen dat het een betere all-round bescherming biedt dan polystyreen losse vulling. De geurloze, witte Eco Flo chips vormen een ondoordringbare barrière rond de producten, waardoor ze niet naar de bodem van de doos zakken. De chips bieden schokbescherming op hoog niveau voor uw goederen, waardoor de kans op breuk wordt geminimaliseerd.

Ik probeer altijd om de bestelling in een passende doos te verzenden, zodat er zo min mogelijk ‘lucht’ in de verpakking zit. Soms is het echter niet mogelijk om passende doos te vinden maar ik probeer dan wel rekening te houden dat ik verpakkingsmaterialen gebruik die passend zijn. Het liefst dus ook hergebruikt.

Wat ik nog meer wil verduurzamen?

Natuurlijk zijn en blijven er verbeterpunten en is het misschien het topje van de ijsberg. Toch ben ik ervan overtuigd dat mijn bijdrage niet voor niets is. Daarom blijf ik mezelf ook verbeteren, maar ook uitdagen om het nog beter te doen. Dingen die ik nog meer wil verduurzamen:
– Duurzame pakketvervoerder zoeken
– Duurzame tape mogelijkheden uitzoeken.

Daarnaast wil ik in mij in de komende maanden gaan inlezen in de mogelijkheden om een goed doel te steunen. Bijvoorbeeld bij een x aantal bestellingen of bestelbedrag een donatie om bomen te planten.
Ik zal mij blijven ontwikkelen en proberen om mijn webshop zoveel mogelijk te verduurzamen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X