Edelstenen en de maan

Wat zijn maanstanden en edelstenen die daarbij passen?

De maanstanden hebben altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad op mensen. Al eeuwenlang worden de verschillende fasen van de maan geassocieerd met bepaalde spirituele en emotionele eigenschappen. Deze associaties worden vaak gebruikt in de astrologie en esoterische praktijken, maar ook in de wereld van edelstenen.

Maanstanden?

Elke fase van de maan heeft zijn eigen energie en betekenis, en deze energieën kunnen worden versterkt of gebalanceerd door het dragen van bepaalde edelstenen. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende maanstanden en de edelstenen die daarbij passen.

Nieuwe Maan

De nieuwe maan staat symbool voor nieuwe beginnen, potentieel en vernieuwing. Het is een tijd om te planten, te zaaien en nieuwe projecten te beginnen. Edelstenen die passen bij de energie van de nieuwe maan zijn onder andere labradoriet, maansteen en onyx. Deze stenen kunnen helpen om een nieuw begin te ondersteunen en de drager te helpen bij het manifesteren van hun doelen.
regenboog maansteen

Wassende Maan

De wassende maan staat symbool voor groei, ontwikkeling en vooruitgang. Het is een tijd om te leren, te groeien en vooruitgang te boeken in projecten. Edelstenen die passen bij de energie van de wassende maan zijn onder andere bergkristal, amethist en rozenkwarts. Deze stenen kunnen helpen bij het stimuleren van groei en vooruitgang, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Volle Maan

De volle maan staat symbool voor verlichting, helderheid en volledigheid. Het is een tijd om de vruchten te plukken van eerdere inspanningen en te vieren wat is bereikt. Edelstenen die passen bij de energie van de volle maan zijn onder andere maansteen, parel en seleniet. Deze stenen kunnen helpen bij het versterken van de intuïtie en het bevorderen van helderheid en inzicht.
seleniet ei m

Afnemende Maan

De afnemende maan staat symbool voor loslaten, loslaten van het oude en het voorbereiden van nieuwe dingen. Het is een tijd om te reflecteren, te evalueren en te verwerken wat is geleerd. Edelstenen die passen bij de energie van de afnemende maan zijn onder andere amethist, blauwe chalcedoon en zwarte onyx. Deze stenen kunnen helpen bij het loslaten van oude patronen en emoties, en bij het voorbereiden op nieuwe uitdagingen.
amethist

Nieuwe Maan

De nieuwe maan is opnieuw een tijd van nieuwe beginnen en potentieel, maar deze keer met de lessen en inzichten van de afnemende maan in gedachten. Edelstenen die passen bij de energie van de nieuwe maan zijn onder andere labradoriet, maansteen en onyx. Deze stenen kunnen helpen bij het consolideren van de lessen die zijn geleerd en bij het plannen van nieuwe doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *