Informatie edelstenen

Welke edelstenen en mineralen kunnen niet tegen water?

Edelstenen en mineralen zijn mooie en waardevolle stukken die je in je sieradencollectie kunt hebben. Sommige edelstenen en mineralen zijn echter gevoelig voor water en andere vloeistoffen. Het is belangrijk om te weten welke stenen wel en niet tegen water kunnen, om te voorkomen dat ze beschadigd raken. In deze blog bespreken we enkele edelstenen en mineralen die niet tegen water kunnen.

Welke edelstenen en mineralen kunnen niet tegen water

Malachiet: Malachiet is een groene kopererts die vaak wordt gebruikt in sieraden. Het is echter gevoelig voor water en kan gemakkelijk worden beschadigd of verkleuren als het nat wordt. Het wordt aanbevolen om malachiet niet te dragen tijdens het zwemmen of douchen.

Celestien: Celestien is een blauwe steen die vaak wordt gebruikt in sieraden en spirituele praktijken. Het is gevoelig voor water en kan gemakkelijk worden beschadigd of verkleuren als het nat wordt. Het wordt aanbevolen om celestien niet te dragen tijdens het zwemmen of douchen.

Seleniet: Seleniet is een witte steen die vaak wordt gebruikt voor spirituele praktijken. Het is zeer gevoelig voor water en kan oplossen als het nat wordt. Het wordt sterk afgeraden om seleniet onder te dompelen in water.

Lapis lazuli: Lapis lazuli is een prachtige blauwe steen die vaak wordt gebruikt in sieraden. Het is gevoelig voor water en kan gemakkelijk worden beschadigd of verkleuren als het nat wordt. Het wordt aanbevolen om lapis lazuli niet te dragen tijdens het zwemmen of douchen.

Azuriet: Dit is een blauwe edelsteen die ook koper bevat. Als het in contact komt met water, kan het koper vrijkomen en giftig worden.

Chrysocolla: Deze groenblauwe edelsteen bevat koper en kan giftig worden als het in contact komt met water.

Pyriet: Pyriet is een goudkleurig mineraal dat vaak wordt gebruikt in sieraden. Het is gevoelig voor water en kan gemakkelijk worden beschadigd of geoxideerd als het nat wordt. Het wordt aanbevolen om pyriet niet te dragen tijdens het zwemmen of douchen.

Er zijn nog meer soorten die niet tegen water kunnen. Daarom reinigen wij de edelstenen en mineralen zelf nooit met water!

Hoewel edelstenen en mineralen prachtige stukken zijn om te dragen en te bezitten, zijn sommige gevoeliger voor water dan andere. Het is belangrijk om te weten welke edelstenen en mineralen niet tegen water kunnen om te voorkomen dat ze beschadigd raken of verkleuren. Als je niet zeker weet of een bepaalde steen gevoelig is voor water, is het altijd het beste om deze droog te houden en te vermijden tijdens het zwemmen, douchen of andere activiteiten waarbij de steen in contact kan komen met water.

1 Reactie

  1. Koen zegt:

    Aha! En ik wilde een ligbad nemen met een bad gevuld met tuimelaars van malachiet, tijgeroog, citrines, agaten, etcetc.
    Nimmer had ik vermoed dat ik daarna de helft van mijn stenen in de prullebak kon gooien, en dat de andere helft mijn ligbad in een giftige one-way-trip naar het Walhalla had veranderd. De Goden en Vrouwe Lot zijn wederom met mij… 😁 Bedankt voor de info!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *